Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Volop spoorwerk tussen Rotterdam en Den Haag

Nieuws

2 oktober 2018

ProRail werkt vanaf vrijdag 5 oktober vroeg in de ochtend tot en met maandagochtend 8 oktober 5.00 uur volop aan het spoor tussen Den Haag en Rotterdam. We vervangen onder meer drie wissels bij Schiedam, bovenleidingsdraden bij Den Haag Hollands Spoor en Laan van NOI en perrontegels op station Rijswijk.

Station Hollands Spoor

Op station Den Haag HS onderhouden we daarnaast de luifel langs spoor 6 en halen we een tijdelijk perron weg dat is neergelegd in verband met de aanleg van een reizigerstunnel aan de noordkant van station HS. Dat is onderdeel van een groot project onder leiding van de gemeente Den Haag, waarbij de voor- en achterzijde van station Hollands Spoor een make-over krijgen.

Aan de voorkant van oudste station van Den Haag wordt alleen het voorplein opnieuw ingericht. Aan de achterzijde breiden we het station uit met winkelruimte en bouwen we een volwaardige stationsentree met een ruim plein en een grote fietsenstalling. Het project komt in samenwerking tussen gemeente Den Haag, NS en ProRail tot stand.

Combinatie van werkzaamheden

Om de overlast voor reizigers en vervoerders te minimaliseren, combineren we zoveel mogelijk werkzaamheden. Zo vervangen we wissels in Schiedam en verieuwen we twee sporen en bovenleidingsdraad. In Den Haag vervangen we bovenleidingsdraden bij Laan van NOI en bij station Hollands Spoor. Op station Rijswijk leggen we nieuwe perrontegels. Ook vervangen we daar de huidige verlichting door duurzame LED-verlichting. We werken dit weekend samen met aannemers Strukton Worksphere, Heijmans Infra, VolkerRail, Dura Vermeer, Anton Infra en De Wilde.

ProRail vernieuwt

Steeds meer mensen reizen met de trein. En ook gaan er meer en meer goederen over het spoor. Deze groei zet in de toekomst door. Daar hebben we beter spoor en grotere stations voor nodig. Daarom werkt ProRail aan de grootste vernieuwingsslag sinds het bestaan van de spoorwegen. De werkzaamheden die vrijdag beginnen tussen Rotterdam en Den Haag zijn onderdeel van die vernieuwingsslag.

Reisplanner

De werkzaamheden betekenen voor reizigers dat zij vrijdag al rekening moeten houden met beperkt treinverkeer tussen Den Haag en Delft en geen treinverkeer tussen Delft en Rotterdam. Zaterdag en zondag rijden er helemaal geen treinen tussen Rotterdam en Den Haag. Ook is er dan minder treinverkeer tussen Den Haag en Leiden. Check de reisplanner voor vertrek.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers