Volop werkzaamheden op station Arnhem Velperpoort

Nieuws

18 juni 2020

In februari van dit jaar is aannemer van Spijker B.V. in opdracht van ProRail gestart met de verbouwing van station Arnhem Velperpoort. Het station krijgt een grondige opknapbeurt en wordt meer toegankelijk gemaakt: we plaatsen onder andere nieuwe liften en perrons. De gemeente heeft inmiddels het stationsgebied aangepakt. Zo is er nieuwe bestrating aangebracht aan zowel de noord- als de zuidzijde van het station. Met het opknappen van de omgeving en het vernieuwen van het station wordt de (sociale) veiligheid verbeterd en is station Arnhem Velperpoort straks klaar voor de toekomst.

Een open, veilige uitstraling

De oude wachtruimtes worden aangepast zodat ze een moderne open uitstraling krijgen. Het dak wordt vervangen, er komt een nieuw plafond en nieuwe kozijnen. Op dit moment werkt de aannemer ook aan grond kerende constructies aan beide zijden van het spoor. Deze constructies verstevigen het spoortalud waarop de nieuwe perrons worden gebouwd. De nieuwe liften worden op dit moment elders gemaakt. Wanneer deze gereed zijn, kunnen ze direct op het station geïnstalleerd worden. Elk perron krijgt een eigen lift. De glazen liften maken de perrons toegankelijk voor iedereen en hebben een open, veilige uitstraling.   

Invloed van het coronavirus

De bouw van de grond kerende constructies heeft enige vertraging opgelopen. In de constructie worden namelijk speciale ‘ankers’ aangebracht om de constructie met het spoortalud te ‘verankeren’. Vanwege het coronavirus konden deze ankers niet geleverd worden. Bouwmanager Nick Oosterwechel: “we hebben noodgedwongen een andere keuze moeten maken. Dit heeft geleid tot aanpassing van het constructieve ontwerp. We kijken op dit moment of we andere werkzaamheden kunnen versnellen. Zo kunnen we de vertraging inhalen”.

Communicatie naar omgeving

Om de werkzaamheden in augustus goed uit te kunnen voeren, is het noodzakelijk dat de Sonsbeeksingel op enkele momenten begin juli en in augustus wordt afgesloten. We zijn ons er van bewust dat dit hinderlijk kan zijn. Uiteraard proberen we de overlast tot een minimum te beperken. Over de exacte data van afsluiting van de Sonsbeeksingel en de werkzaamheden in die periode wordt de omgeving nog geïnformeerd.

Gevolgen treinverkeer

Tussen 10 en 19 augustus rijden er geen treinen tussen Arnhem en Dieren en tussen Arnhem en Zevenaar. De treindienst tussen Zevenaar en Doetinchem is aangepast. De treinen stoppen dus niet op station Arnhem Velperpoort. We werken dan aan de sporen en de nieuwe perrons. De vervoerders zetten bussen in. Check daarom voordat je op reis gaat de reisplanner. Op 19 augustus om 17:00 uur wordt het nieuwe station in gebruik genomen en rijden de treinen weer volgens de dienstregeling.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers