Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Voor vakantiegangers langere perrons en treinen

Nieuws

9 mei 2018

In de zomermaanden zijn de treinen goed bezet met rolkoffers en vakantiegangers. In Friesland bijvoorbeeld rijdt Arriva met volle treinen van en naar de Waddeneilanden. Ook diverse evenementen zoals Oerol en de vlootdagen vragen daar om veel capaciteit. Daarom investeerden we: om langere treinen te kunnen laten rijden verlengde ProRail diverse perrons.

Friese stations uitgebreid met langere perrons

Vooral tussen Leeuwarden en Harlingen-Haven was uitbreiding nodig. Arriva rijdt . Arriva had daarom de wens met langere treinen tussen Leeuwarden en Harlingen Haven te gaan rijden, om de reizigers comfortabeler te laten reizen.

Omdat de perronlengtes voor langere treinen niet toereikend genoeg waren, is ProRail met die wens aan de slag gegaan. Uiteindelijk hebben we in het weekend van 20 t/m 22 april de laatste perrons, die in Franeker en in Harlingen, op dit traject allebei met 25 meter verlengd. De reizigersstroom kan vanaf nu dus goed verwerkt worden.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers