Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Voorbereidende werkzaamheden gestart

Nieuws

17 juni 2020

In september start Strukton met de werkzaamheden aan het spoor en aanpassingen aan de stations, zodat de sneltreinen tussen Groningen en Winschoten in december 2020 kunnen rijden. Inmiddels zijn de voorbereidende werkzaamheden buiten gestart.

Op diverse locaties langs het spoor tussen Groningen en Winschoten wordt tijdelijk hekwerk geplaatst. De rood-witte hekken zorgen ervoor dat medewerkers veilig kunnen werken aan bijvoorbeeld het aanleggen van kabels en leidingen langs het spoor, terwijl er tevens treinen kunnen blijven rijden. Verder vinden er verkennende (bodem)onderzoek, maatvoeringswerkzaamheden en diverse voorbereidende werkzaamheden aan de beveiliging plaats. 

Depots

De komende periode richt de aannemer twee werkdepots in voor opslag van materialen, keetvoorzieningen en parkeerplekken voor medewerkers. Een ter hoogte van station Zuidbroek, tussen de Dokstraat en het spoor. En een ter hoogte van station Scheemda, tussen de straat Overweg en het station (noordzijde spoor).  Bij de inrichting van de depots en tijdens de werkzaamheden kan het rond de werkterreinen drukker zijn met bouwverkeer. De depots worden eind oktober weer opgeruimd en in oude staat teruggebracht.

Periode van werkzaamheden 

Vanaf 12 september starten de werkzaamheden ter hoogte van station Zuidbroek. Daar worden de zijsporen buiten dienst genomen, zodat de aannemer veilig kan werken aan het verwijderen van de bestaande sporen en werkzaamheden kan uitvoeren aan het perron. Daarnaast staat er een zogenaamde treinvrije periode gepland op het traject Groningen-Winschoten van 10 oktober tot en met 19 oktober (herfstvakantie). In deze periode wordt dag en nacht gewerkt over het gehele traject, inclusief een deel van het spoor naar Veendam.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers