Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Voortgang werkzaamheden aanleg tunnel

Nieuws

6 december 2018

Maandag 10 december start aannemer Heijmans met bodemafdichting aan de centrumzijde van het spoor.

Glasinjectie

Door het toepassen van bodeminjectie worden zandkorrels onder de grond verlijmd met een mengsel van water, waterglas en een stollingsmiddel (verharder). Op deze manier ontstaat een duurzame en stabiele ondergrond dat grondwater tegenhoudt.

Deze werkzaamheden vinden overdag plaats, tussen 07.00 en 19.00 uur, en nemen ongeveer twee weken in beslag. Het injecteren van de bodem veroorzaakt enige hinder voor de omgeving. Wij begrijpen dat dit vervelend voor omwonenden kan zijn. Onze mensen proberen daarom zoveel mogelijk rekening te houden met de omgeving, bijvoorbeeld door machines niet langer aan te zetten dan strikt noodzakelijk. Vanuit oogpunt van zorgvuldigheid wordt het bouwproces nauwlettend gevolgd met meetapparatuur dat in de nabijheid is aangebracht.

 

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers