Vrijdag mogelijk minder tot geen treinen in heel Nederland

Nieuws

22 december 2016

De aangekondigde staking van machinisten en conducteurs van NS zal vrijdag 23 december mogelijk grote hinder opleveren voor treinreizigers in het hele land. De verkeersleiding van ProRail zet alles op alles om zoveel mogelijk treinen te laten rijden, ook goederentreinen en treinen van andere reizigersvervoerders. Voor alle reizigers geldt het advies: check vóór vertrek de Reisplanner van NS of van de regionale vervoerder.

Staking raakt ook belangen van ProRail

De staking raakt niet alleen de belangen van reizigers en vervoerders, maar ook die van ProRail. Daarom heeft Prorail zich vanmiddag gevoegd in het kort geding van NS tegen de vakbond VVMC. Als beheerder van het spoornetwerk hebben wij immers de wettelijke taak om het treinverkeer in goede banen te leiden. En we zorgen voor een veilig beheer van alle stations. De kort van te voren aangekondigde staking kan het treinverkeer morgen ernstig in de war brengen, ook voor alle andere vervoerders op het Nederlandse spoorwegnet. Bovendien kunnen reizigers stranden op stations, wat tot onveilige situaties kan leiden. Het is nog onduidelijk hoe groot de overlast wordt, maar onze collega's van verkeersleiding en in het logistiek centrum in Utrecht zetten morgen alles op alles om zoveel mogelijk treinen te laten rijden. Check vóór vertrek de reisplanner van je vervoerder.  

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers