Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Vrolijke Koningsdag! Wij zijn er klaar voor.

Nieuws

26 april 2019

Nederland maakt zich op voor een feestelijke Koningsdag. ProRail en NS staan paraat om te zorgen dat iedereen op zijn bestemming komt. Onze treindienstleiders zorgen vanuit 13 verkeersleidingsposten dat het treinverkeer in goede banen wordt geleid. NS rijdt op Koningsnacht en Koningsdag een speciale Oranjedienstregeling met op verschillende trajecten extra en langere treinen. Veel plezier!

Feestgangers gaan voor

ProRail zorgt dat het spoor en de stations klaar zijn voor de feestgangers. Bouwprojecten en werk aan het spoor worden één dag stilgelegd. Op strategische plekken in het land staan storingsploegen langs het spoor om eventuele storingen zo snel mogelijk op te lossen. Treinen die stranden kunnen worden weggesleept door afsleeplocomotieven of met speciaal materieel van de incidentbestrijders van ProRail.

Ga goed voorbereid op reis

Rond steden als Amsterdam, Eindhoven, Breda, Alkmaar, Arnhem, Zwolle en Amersfoort waar de koninklijke familie op bezoek komt, wordt de meeste drukte verwacht. Advies aan reizigers is om de tijd te nemen en voor vertrek de reisplanner van de vervoerder te raadplegen. Op www.ns.nl/koningsdag is ook meer praktische en regionale informatie te vinden.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers