Wat doen die gele vakken op station Amsterdam Zuid?

Nieuws

22 oktober 2018

Op het perron van station Amsterdam Zuid heeft ProRail bij de roltrappen gele vakken aangebracht. Dat doen we niet voor niets. Het is bedoeld om de ruimte op het perron beter te kunnen benutten. Want het is best druk op Amsterdam Zuid.

Graag doorlopen!

Wie op station Amsterdam Zuid vanaf de roltrap het perron opstapt kan het niet missen. Het geel gearceerde vlak. Het vlak heeft als doel om de wachtende reiziger weg te houden bij de in- en uitstroomzones van de roltrappen op het perron. Mensen hebben vaak de neiging om net na de roltrap stil te gaan staan. Maar dat leidt tot opstoppingen. De gele vakken zijn dus aangebracht om doorlopen te stimuleren.

Meer maatregelen voor betere spreiding

De aangebrachte vlakken zijn een aanvulling op al eerder genomen maatregelen op Amsterdam Zuid, zoals de gele veiligheidslijn en de stewards die reizigers wijzen op het belang van goede spreiding. En zijn er groene wachtzones ingericht, waar een app beschikbaar is die het wachten kan veraangenamen. Ook zijn de perronkappen op beide perrons verlengd zodat reizigers droog staan. En op het drukste deel van het perron is het meubilair verplaatst of verwijderd. Door deze maatregelen wordt de doorstroming in het station en op de perrons verbeterd. Dit zorgt voor een snellere instap en een trein die op tijd vertrekt.


 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers