Wat gaat ProRail in april in Assen doen?

Nieuws

12 maart 2017

ProRail verbetert het spoor rond Assen. Maandagavond vertelden we aan belangstellenden wat we in april doen.

Extra trein

Gisteren hielden we samen met aannemers en gemeente een informatieavond voor belangstellenden, waar maarliefst 300 bezoekers op af kwamen. De avond ging onder andere over het sporenplan bij station Assen. Wat willen we met dat plan bereiken? In eerste plaats ruimte maken voor de extra pendeltrein die in de spitsuren tussen Groningen en Assen gaat rijden. Deze trein moet bij Assen kunnen keren. Daarnaast halen we een aantal wissels weg, waarmee er minder kans is op storingen. Tot slot vernieuwen we de overige wissels en het spoor. Meer informatie vindt u hier.

Werk in april

Aannemerscombinatie Strukton-Reef voert in opdracht van ProRail de werkzaamheden uit. Van 16 tot en met 30 april wordt in Assen aan de vervanging van sporen, bovenleidingen, kabels, leidingen en wissels gewerkt. Denk bij de omvang van het werk aan:

  • 3900m nieuw spoor, dat is ruim 7 km staaf
  • 6350 nieuwe dwarsliggers
  • 23.000.000 kilo oude ballast afgraven en afvoeren
  • 21.000.000 kilo nieuwe ballast aanvoeren en aanbrengen
  • Aanvoering en aanleg van 11 wissels
  • 6 km nieuwe bovenleiding
  • Aanleg 170 km kabels in 8 km geul
  • 3000 man-uren

Tunnel

Ook wordt de perrontunnel die we momenteel naast het spoor afbouwen onder het spoor op zijn plaats ingereden. Daarvoor graven we vanaf 17 april ruimte onder de spoorbaan en rijden 18 april de tunnelmoot in. Daarna hijsen we de overige tunnelelementen in met een gigantische kraan (700 ton).

24 uur

De werkzaamheden gaan van 16-30 april 24 uur per dag door, want tijdens deze periode rijden er geen treinen maar bussen tussen Groningen en Hoogeveen. Door snel en zo aangesloten mogelijk te werken houden we de hinder voor reizigers zo kort mogelijk. 

Meekijken?

Meekijken kan: de loopbrug op het station blijft toegankelijk en biedt mooi uitzicht op de werkzaamheden. Of kijk online via de live-webcam

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers