Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Wat kan ik de komende tijd verwachten?

Nieuws

8 februari 2019

Pittelderstraat tijdelijk afgesloten Door werkzaamheden is de Pittelderstraat in Didam afgesloten. Tijdens de afsluiting wordt het verkeer omgeleid via verkeersborden. In de Pittelderstraat komt een spoorgebouw met installaties voor onder andere telecom en elektrische wisselverwarming. De grondwerkzaamheden zijn in de eerste week van februari gestart. Op vrijdag 8 februari is het gebouw geplaatst en op dinsdag 12 februari zal het werk rondom het gebouw klaar zijn.

Geen treinverkeer in maart en augustus

Reist u met de trein naar je werk of opleiding? Let dan goed op. De werkzaamheden hebben gevolgen voor treinreizigers. In 2019 zijn er twee perioden waarin de treinen niet kunnen rijden. Het gaat om de volgende dagen:
  • Zaterdag 23 t/m zondag 24 maart 2019
  • Zaterdag 27 juli t/m zondag 11 augustus 2019 (16 dagen)

ProRail en de vervoerders Arriva en Connexxion geven voor die tijd extra informatie over de treinvrije periode. Bijvoorbeeld over vervangend vervoer zoals de inzet van bussen en over de extra reistijden.

De eerste treinen over het nieuwe spoor

Eind 2019 kunnen de eerste treinen rijden over het nieuwe spoor. Dan is het tweede spoor tussen Zevenaar en Didam gelegd en is de snelheid van de treinen verhoogd. Al het werk rond het spoor is halverwege 2020 klaar. De eerste fietsers en voetgangers kunnen dan door de fiets- en voetgangerstunnel in de Babberichseweg in Zevenaar. 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers