Wateroverlast op het spoor in Zuid-Limburg

Nieuws

14 juli 2021

Door de hevige regenval en overstromingen in Zuid-Limburg kunnen ook delen van het spoor in deze regio onder water lopen. ProRail houdt de situatie op het spoor samen met hulpdiensten, de provincie en gemeenten nauwlettend in de gaten en neemt direct maatregelen wanneer dat nodig is.

Spoor onder water

In Eijsden hebben we te maken met een groot stuk spoor dat onder water staat. Vanzelfsprekend is hier het treinverkeer van en naar België gestaakt. Ook in Heerlen staat een rangeerterrein voor treinen deels onder water. Vanwege de weersverwachting en eventuele overstromingen is de kans aanwezig dat de overlast op het spoor nog verder zal toenemen.

Veel schade verwacht

Waar het spoor onder water staat verwacht ProRail veel schade aan het spoor. Elektrische onderdelen kunnen defect raken of zijn na het verdwijnen van het water nog onvoldoende betrouwbaar. Daarom is de kans groot dat dit vervangen zal moeten worden. Wanneer we daar meer over weten, zullen we dat delen op onze website. ProRail wenst bewoners in het getroffen gebied veel sterkte toe.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers