We dagen je uit!

Nieuws

10 oktober 2018

ProRail verduurzaamt. Daarom dagen we je uit om met een idee te komen hoe we oude spoormaterialen kunnen hergebruiken.

Bij ProRail staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Daarom willen we (spoor)materialen die voor het spoor niet meer bruikbaar zijn zo nuttig mogelijk hergebruiken. We zijn daarom op zoek naar ontwerpen voor toepassingen en producten om het gebruikte spoormateriaal een hoogwaardig tweede leven te geven. Onze ambitie: al ons materiaal een nuttig tweede leven! 

Prototypes

We zijn op zoek naar ontwerpen voor producten en toepassingen die schaalbaar zijn en die zoveel mogelijk oud spoormateriaal hoogwaardig (her)gebruiken. Heb jij hier een hier een perfecte oplossing voor? Dan ontvangt ProRail graag je pitch! Van de beste 3 (maximaal) ontwerpen worden prototypes ontwikkeld. Voor succesvolle prototypes is er kans op een vervolgopdracht of samenwerking.

Informatiemiddag

Op 9 november organiseert ProRail een informatiemiddag bij Railpro in Hilversum. Daar kunnen de gebruikte materialen bekeken worden, zodat op basis hiervan ontwerpen kunnen worden gemaakt. Meld je snel aan!

Oude materialen

Denk bij (spoor)materialen aan:

  • dwarsliggers (houten en betonnen)
  • wissels
  • spoorstaven
  • ballast
  • Ook kleinere materialen zoals: beddingplaten, bevestigingsmaterialen, oude veiligheidskleding, -schoeisel, -helmen (buiten de houdbaarheidsdatum)  

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers