We vierden een feestje op de Rotterdamse Hofbogen

Nieuws

4 juni 2018

ProRail had een feestje in Rotterdam zondag 3 juni. Woningstichtingen Vestia en Havensteder vierden er samen met ProRail en de gemeente Rotterdam de opening van ‘Luchtpark Hofbogen’, op het eerste stukje van het dak van de oude Hofpleinlijn. Op de lijn reden tussen 1908 en 2010 treinen van en naar Den Haag.

Het dak van de Hofbogen is met een lengte van 1,9 kilometer het langste dak van Nederland. Het eerste stuk, bij het oude Station Hofplein, is ontworpen als publiek park. Dit deel van het dak opende op vrijdag 1 juni. Het park is voor iedereen dagelijks toegankelijk van 10:00 uur tot zonsondergang.

Loungen

Bezoekers kunnen in het gras loungen, picknicken, op één van de vijftig kunstschapen zitten, of wandelen in de tuin met onder meer fruitbomen en moestuinbedden.

Plannen

Op dit moment is ProRail eigenaar van de rest van het dak. Op termijn wordt het gehele pand, inclusief dak, verkocht. De gemeente verkent de mogelijkheden voor het toekomstig gebruik van het dak. Hierbij worden diverse scenario’s onderzocht.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers