We werken weer aan de Willemsspoortunnel

Nieuws

4 januari 2017

Uitgebuikt beginnen we op zaterdag 7 januari aan de tweede ronde van het werk aan de Willemsspoortunnel in Rotterdam. De andere helft is in december al gedaan. Met de werkzaamheden voorkomen we storingen en verbeteren we de perrons van stations Rotterdam Zuid en Blaak.

Wat houden de werkzaamheden in?

Het werk duurt tot en met 22 januari en behelst de vervanging van sporen, bovenleidingen en ballast van station Rotterdam Zuid tot en met de Willemsspoortunnel. Daarnaast worden de perrons op de stations Zuid en Blaak verlaagd, zodat mensen met een lichamelijke beperking in de toekomst zelfstandig met de de trein kunnen reizen.

Planning

Samen met reizigers- en goederenvervoerders kijken we jaarlijks naar geschikte momenten om aan het spoor te werken. Om veilig en betrouwbaar treinen te laten rijden is het immers noodzakelijk het spoor bij tijd en wijle te onderhouden en te vernieuwen. Bij het zoeken naar geschikte momenten houden we met allerlei zaken rekening. Zo kunnen we niet overal tegelijk aan het spoor werken, houden we rekening met grote werkzaamheden op de snelwegen en met grote evenementen.

Proefbedrijf Den Haag-Breda

Tussen de werkzaamheden aan de Willemsspoortunnel door voert NS tussen Den Haag en Breda testritten uit met haar nieuwe treinen. Tot en met vrijdag 6 januari rijdt NS twee keer per uur met een nieuwe trein. Zie het bericht van de NS over de proefritten van Den Haag naar Breda.

Check voor je vertrekt

Wil je weten wat de werkzaamheden aan de Willemsspoortunnel tussen 7 t/m 22 januari voor jouw treinreis betekent? Check dan www.ns.nl/treinverkeerrotterdam voor de meest actuele reisadvies. 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers