Weekendwerk

Nieuws

21 april 2016

Om zo min mogelijk reizigers tot last te zijn werkt ProRail in het weekend aan het spoor. Ga jij in het weekend van 23 en 24 april met de trein? Bekijk dan waar er gewerkt wordt en plan je reis voor vertrek.

OV SAAL

Er wordt al tijden hard gewerkt aan het verbeteren van het openbaar vervoer rondom Schiphol, Amsterdam, Almere en Lelystad, ook wel afgekort tot OV SAAL. Dit weekend werken we vooral rond Almere: aan nieuwe geluidsschermen, wissels, spoorstaven en bovenleiding. Eind van dit jaar zijn we klaar met OV SAAL, dan kunnen er op het traject meer reinen rijden.

Amsterdam – Amsterdam Bijlmer Arena 

Ook rondom Amsterdam Centraal wordt er dit weekend gewerkt. Onder andere aan nieuwe wissels en bovenleidingen tussen Amsterdam en Amsterdam Bijlmer Arena.

Heerhugowaard – Uitgeest 

In de kop van Noord-Holland plaatst ProRail geluidsschermen langs het spoor in Sint Pancras. Bovendien vernieuwen we het emplacement Alkmaar.  

Goederenvervoer Oss 

ProRail past in het industriegebied tussen Oss Centrum en Oss Elzenburg het spoor aan omdat hier in de toekomst meer goederentreinen gaan rijden. Onbeveiligde overwegen worden uitgerust met spoorbomen en knipperlichten zodat weg- en treinverkeer elkaar veilig passeren. Dit weekend wordt de laatste hand gelegd aan het beveiligen van de overwegen en deze worden vanaf maandag in werking gesteld.

Drie maanden vooruit

ProRail werkt ook in 2016 continu aan het onderhouden en verbeteren van het spoor. Op deze kaart vind je alle geplande werkzaamheden met treinhinder, ook voor de komende drie maanden. De reisplanner van de vervoerder is tien dagen van tevoren bijgewerkt. Daarin staat wat onze werkzaamheden voor jouw treinreis betekenen. Ben je nieuwsgierig naar hoe spoorvernieuwing tot stand komt? Kijk hier voor een tienstappenplan dat laat zien hoe het werkt; van het idee tot het moment dat de treinen weer gaan rijden.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers