Weekendwerk 1 en 2 april

Nieuws

31 maart 2017

Komend weekend werken we op verschillende locaties aan het spoor. Dat is nodig om het spoor in goede conditie te houden, zodat treinen er veilig en comfortabel overheen kunnen blijven rijden. Check vóór vertrek je reisplanner.

Roosendaal

Op station Roosendaal beginnen we dit weekend met de renovatie van de stationsoverkapping. De overkapping krijgt een nieuwe laag verf en de dakbedekking wordt vernieuwd. Dat is nodig om de stationskap in goede conditie te houden, zodat reizigers er in weer en wind onder kunnen schuilen.

Hoekse Lijn

Vrijdagavond rijden er voor het laatst treinen op de Hoekse Lijn van Rotterdam- Centraal naar Hoek van Holland Haven. De 125-jaar oude spoorverbinding gaat op de schop en wordt omgebouwd tot een metroverbinding. ProRail koppelt de Hoekse Lijn komend weekend los van het Nederlandse spoorwegnet en draagt daarna het stokje over aan de gemeente Rotterdam en RET.

Kleine werkzaamheden

Op diverse andere trajecten zoals Breda – Tilburg, Zandvoort aan Zee – Haarlem en Amsterdam – Den Haag vinden dit weekend kortdurende werkzaamheden plaats. Bijvoorbeeld alleen in de ochtend of alleen in de avonduren. Als je dit weekend op pad gaat is het belangrijk vóór vertrek de reisplanner te raadplegen.

Drie maanden vooruit

ProRail werkt ook in 2017 continu aan onderhoud en verbetering van het spoor. Op deze kaart vind je alle geplande werkzaamheden met gevolgen voor het treinverkeer voor de komende drie maanden. De reisplanner van je vervoerder is tien dagen van tevoren bijgewerkt. Daarin staat wat onze werkzaamheden voor jou treinreis betekenen.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers