Weekendwerk 15/16 oktober plus de herfstvakantie

Nieuws

13 oktober 2016

Pak je dit weekend of in de herfstvakantie de trein? Bereid je treinreis goed voor, want we werken aan het spoor. In dit blog meer informatie.

Utrecht

Rond Utrecht Centraal werken we van 15 oktober tot 24 oktober op 4 locaties aan spoorvernieuwing, zodat er in de toekomst meer treinen kunnen rijden. We bouwen nieuwe wissels en halen oude weg, vernieuwen de bovenleiding en plaatsen nieuwe seinen. Ook plaatsen we de laatste brugdelen van de Moreelsebrug, bestemd voor fietsers en voetgangers. De brug verbindt het centrum van Utrecht met de Jaarbeurskant. Eind van dit jaar klaar! De werkzaamheden hebben gevolgen voor het treinverkeer. Kijk daarvoor op ns.nl/treinverkeerutrecht.

Eindhoven – Weert

Tussen Eindhoven en Weert vernieuwen we op diverse locaties het spoor. Dat doen we om het spoor in goede conditie te houden zodat treinen er betrouwbaar en veilig gebruik van kunnen maken. In verband met deze spoorvernieuwing is er geen treinverkeer mogelijk tussen Eindhoven en Weert. NS zet stop- en snelbussen in.

Buitenpost-Groningen

In het noorden doen we onderhoudswerkzaamheden en we vernieuwen het spoor tussen Buitenpost en Visvliet. Goed onderhoud zorgt voor betrouwbaarder spoor. Arriva zet dit weekend bussen in.

Den Helder- Schagen

Ook op dit traject vernieuwen we het spoor. We vervangen de rails, het spoorgrind, de kabels en leidingen. Zo zorgen we dat de treinen hier veilig kunnen blijven rijden en de dienstregeling zo betrouwbaar mogelijk blijft.

Herfstvakantie

In Noord- en Midden-Nederland is het herfstvakantie van 15 tot en met 23 oktober en de week daarop is het Zuiden aan de beurt. Tijdens deze periode van herfstvakantie(s) vernieuwen we het spoor op de volgende trajecten:

  • Zutphen-Winterswijk,
  • sporen rondom Utrecht Centraal,
  • Beverwijk-Uitgeest,
  • Alphen a/d Rijn-Leiden
  • en op het traject Eindhoven-Venlo.

Voor overzicht van deze werkzaamheden in de herfstvakantie, klik hier. Wij adviseren reizigers om kort voor vertrek de reisplanner te checken.

 

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers