Weekendwerk 28/29 januari

Nieuws

27 januari 2017

Dit weekend wordt een overgang naar zachter weer. Hoewel de gevoelstemperatuur nog laag is, gaan onze bikkels ook dit weekend weer naar buiten om aan het spoor te werken.

Nijmegen-Oss

Op zaterdag 28 en zondag 29 januari werkt ProRail dag en nacht op diverse plekken aan het spoor in Nijmegen en Wijchen. We voeren grondwerkzaamheden uit aan het spoor, leggen inspectiepaden aan en passen twee overwegen aan. Eens in de zoveel tijd is dat nodig, want alles wat buiten ligt en veel wordt gebruikt, slijt. Zo voorkomen we storingen en onveilige situaties in de toekomst, en zorgen we voor veilig en betrouwbaar treinverkeer. NS zet dit weekend bussen in op dit traject.

Hemtunnel

Op zaterdag en zondag beginnen we met werkzaamheden in de Hemtunnel. Dat duurt tot maandag 13 februari a.s. Er kunnen in die periode minder treinen rijden tussen Enkhuizen/Alkmaar en Amsterdam Centraal. Er wordt gewerkt aan de tunneltechnische installaties, we vernieuwen de verlichting en de branddeuren.

Betrouwbaar spoor

Het Nederlandse spoornetwerk wordt zeer intensief gebruikt en het treinverkeer zal in de toekomst alleen maar toenemen. ProRail is verantwoordelijk voor het onderhoud van de spoorinfrastructuur én voor de vernieuwing van het spoor en van stations. Om onnodige storingen te voorkomen vernieuwen we tijdig onderdelen van het spoor zoals spoorstaven, dwarsliggers en bovenleiding. Zo dragen we zorg voor een veilig en betrouwbaar spoor.

Check de reisplanner

Als je van plan bent om dit weekend met de trein te reizen, raden we je aan vooraf de reisplanner te raadplegen.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers