Weekendwerk 29 en 30 oktober

Nieuws

27 oktober 2016

De klok gaat komend weekend een uurtje terug. ProRail werkt dus iets langer door aan het spoor. Op diverse plaatsen in het land zijn we bezig met spoorvernieuwing: check daarom vóór vertrek je Reisplanner.

Waar en waarom?

Het spoor in Nederland wordt zeer intensief gebruikt. Het gaat om duizenden treinen per dag. Om het spoor in goede conditie te houden vernieuwen we het spoor of bouwen we slimme onderdoorgangen, zodat weg- en treinverkeer elkaar niet hoeven te kruisen. In het weekend van 29 en 30 oktober schuiven we een tunneldek in in Bilthoven en we vernieuwen meteen de bovenleiding op het traject Utrecht - Amersfoort. Tussen Den Helder en Schagen vernieuwen we het complete spoor. Bij Dieren bouwen we een loopbrug over het spoor, dat heeft gevolgen voor het treinverkeer tussen Zutphen en Arnhem. Bij Rotterdam Lombardijen werken we aan de perrons, zodat reizigers in de toekomst gelijkvloers kunnen in- en uitstappen. En tussen Eindhoven en Venlo ronden we de spoorvernieuwing af, ook daar ligt het spoor er maandagochtend gloednieuw bij.

Check je Reisplanner

De werkzaamheden kunnen gevolg hebben voor je treinreis. Op sommige trajecten rijden minder treinen of worden bussen ingezet. Het is dan ook van belang dat je vóór vertrek je reisplanner checkt.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers