Weekendwerk aan het spoor bij Zwolle

Nieuws

23 december 2020

Van vrijdagavond 4 tot maandagochtend 7 december gaan we aan de slag met het spoor bij Zwolle. De werkzaamheden hebben te maken met de spoorverdubbeling tussen Zwolle en Herfte.

Vernieuwing

Ter hoogte van de Mimosastraat gaan we aan de slag met de vernieuwing van twee sporen. Vlakbij station Zwolle, ter hoogte van de Deventerstraatweg, werken we nieuwe sporen af en bij Herfte werken we aan de nieuwe bovenleiding.

Spooruitbreiding

Tussen Zwolle en Herfte verdubbelen we de sporen van twee naar vier. Daarnaast bouwen we in Herfte een zogenaamde dive-under, waardoor treinen elkaar boven- en onderlangs kunnen kruisen. Hierdoor hebben treinen naar Meppel en Emmen elk hun eigen spoor en hoeven ze niet meer op elkaar te wachten.

Tot de zomer van 2021

In oktober van dit jaar hebben we de twee nieuwe sporen tussen Zwolle en Herfte in gebruik genomen. Tot de zomer van 2021 werken we nog verder aan de dive-under en de twee oorsponkelijke sporen, die nu buiten dienst zijn. Daarna is de spoorverdubbeling gereed, gaan alle sporen en de dive-under in gebruik en hoeven treinen van en naar Emmen of Meppel niet meer op elkaar te wachten.

Gevolgen voor het treinverkeer

De werkzaamheden hebben gevolgen voor het treinverkeer richting Meppel en Dalfsen op zaterdag 5 en zondag 6 december. Er rijden bussen in plaats van treinen. Check voor vertrek de reisplanner.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers