Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Weekendwerk aan sporen Zwolle

Nieuws

25 september 2019

ProRail werkt op zaterdag 28 en zondag 29 september aan de sporen in Zwolle. We sluiten hier nieuwe wissels aan en werken aan de bovenleiding en de treinbeveiliging. Dit zijn belangrijke voorbereidingen voor de bereikbaar maken en aansluiten van het vernieuwde en uitgebreide opstelterrein bij Zwolle.

Nieuw deel opstelterrein in gebruik

Op het opstelterrein RGS bij Zwolle worden treinen geparkeerd zodat vervoerders deze kunnen onderhouden en schoon kunnen maken. Door op het opstelterrein extra sporen aan te leggen, kunnen hier meer treinen tegelijkertijd terecht. Het eerste deel van dit terrein is al volledig vernieuwd en bijna klaar. Op 28 en 29 september werken we aan de aansluiting. Daarom rijden er bussen in plaats van treinen tussen Zwolle en ’t Harde, Kampen Zuid en Kampen. Na 5 oktober kunnen treinen op RGS parkeren. 

Vloeistofdichte folie

Nu het eerste deel van het opstelterrein bijna klaar is, gaan we verder met het tweede deel. Net als bij het eerste deel, brengen we hier een vloeistofdichte folie aan onder de sporen. Zo is het grondwater in het park Engelse Werk beschermd tegen verontreiniging. Belangrijk, want hier wordt drinkwater gewonnen voor de regio Zwolle. 

Zwolle verbetert

In Zwolle zijn we flink aan het werk om het spoorknooppunt te verbeteren en uit te breiden. Tot de zomer van 2020 zijn we nog volop bezig met het opstelterrein. Ook verdubbelen we de sporen tussen Zwolle en Herfte, en bouwen we een vrije spoorkruising. 

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers