Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram, metro en op stations moet stoppen. ProRail steunt dit protest.

Lees meer

Weekendwerk: damwanden, perrons en dwarsliggers

Nieuws

17 september 2015

Reizigers moeten komend weekend in verschillende delen van het land rekening houden met hinder door vernieuwingswerk op sporen en stations. Zo werken we aan het nieuwe station Bergen op Zoom en aan perrons in Deventer en Rijssen. Hier volgt een overzicht van de meest impactvolle werkzaamheden.

Zuid

In Bergen op Zoom worden er aan de centrumzijde damwanden geplaatst. De werkzaamheden zijn onderdeel van de grote stationsvernieuwing die ProRail uitvoert samen met de gemeente Bergen op Zoom.

En in Breda start een nieuwe bouwronde. Spoor 4 wordt buiten gebruik genomen en spoor 6 wordt aangepast zodat daar tijdelijk de sprinters naar Tilburg en Dordrecht kunnen halteren. In Goes gaan we dit weekend delen van het spoor vernieuwen. Houten dwarsliggers worden vervangen door betonnen dwarsliggers en er worden ook een aantal overwegen vernieuwd. Ook tussen Venlo en Roermond wordt dit weekend gewerkt. Het gaat om het vernieuwen van onderdelen van het beveiligingssysteem.

West

We zijn bij het spoor in Dordrecht een aantal sporen aan het vernieuwen. Daardoor is er minder treinverkeer.

Oost

Op de stations Deventer en Rijssen werken we aan de perrons. De hoogte van de perrons wordt aangepast zodat er in de toekomst een gelijkvloerse instap mogelijk is in de treinen. Ook werken we op zondag tussen Hengelo en Oldenzaal. We verwijderen er vier particuliere overwegen in overeenstemming met de eigenaren. Het zorgt voor een kleinere kans op storingen en incidenten.

Reizigers

Voor een nauwkeurig overzicht van het gevolgen voor reizigers, kijk op www.ns.nl of op de werkzaamhedenpagina van ProRail.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers