Weekendwerk: Den Haag en Assen

Nieuws

8 juni 2017

ProRail werkt dit weekend op diverse plekken aan het spoor. Check je reisplanner voor vertrek!

Leiden-Den Haag CS/ Den Haag HS

Zaterdag 10 en zondag 11 juni is er aangepast treinverkeer tussen Leiden-Den Haag CS/Den Haag HS vanwege werkzaamheden op station De Vink en bij station Den Haag Mariahoeve. De hoogte van het perron op station De Vink wordt aangepast. De perrons komen op gelijke hoogte met de vloer van (nieuwe) treinen. Dat maakt instappen in de toekomst makkelijker, ook voor mensen die minder goed ter been zijn. Op station Den Haag Mariahoeve wordt het spoor vernieuwd. Tussen Den Haag en Rotterdam vernieuwen we het spoor. Tot eind 2017 vervangen we op zes locaties in totaal 51 wissels, 3000 meter rails en 7.000 dwarsliggers. Zo houden we het spoor in optimale conditie, en zorgen we dat treinen veilig en betrouwbaar kunnen blijven rijden. Den Haag Mariahoeve is een van de zes locaties.

Assen

Bij Assen is dit weekend geen treinverkeer mogelijk, want we werken aan de aanleg van de bovenleiding boven spoor 2 van het station. In september is dat spoor bestemd voor aankomst en vertrek van de nieuwe pendeltrein Groningen-Assen. Tegelijk met deze klus pakken we o.a. werk aan schouwpaden, kabels en leidingen mee. Al met al moet er veel gebeuren, waardoor maarliefst 250 man/vrouw aan het werk zijn. Respect daarvoor! Reizigers kunnen met de bus. 

ProRail verbetert het spoor

Het Nederlandse spoornetwerk wordt zeer intensief gebruikt en het treinverkeer zal in de toekomst alleen maar toenemen. ProRail is verantwoordelijk voor het onderhoud van de spoorinfrastructuur én voor de vernieuwing van het spoor en van stations. Om onnodige storingen te voorkomen vernieuwen we tijdig onderdelen van het spoor zoals spoorstaven, dwarsliggers en bovenleiding. Zo dragen we zorg voor een veilig en betrouwbaar spoor. Reizigers worden geadviseerd voor vertrek de reisplanner te raadplegen. 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers