Weekendwerk Emmen Zuid

Nieuws

23 december 2020

Op zaterdag 7 en zondag 8 november werkt VolkerRail aaneengesloten door aan station Emmen Zuid. Daarom rijden dit weekend bussen in plaats van treinen tussen Nieuw Amsterdam en Emmen.

Spoor 'buitendienst': aan de bak!

Tijdens de verbouwing van station Emmen Zuid werken we gedurende vier perioden een aantal dagen aaneengesloten door aan het project. Dan kunnen er vanwege de werkzaamheden geen treinen rijden. Het weekend van 7 november is de eerste in dit rijtje van 'buitendienststellingen' van het spoor. Hierna volgen nog perioden in mei, augustus en november 2021.

Bovenleiding

Tussen zaterdag 7 november, 01:00 uur en maandag 9 november, 05:30 uur werken we aan de constructie van de nieuwe bovenleiding. We plaatsen daarvoor de fundamenten en palen aan de noordzijde van het spoor, globaal tussen de Zijweg en de fietstunnel Waanderweg/Sierduif .

Bouwkuipen trapopgangen

Op zaterdag 7 november gaan we ook aan de slag met het maken van bouwkuipen. Deze leggen we aan om de nieuwe trapopgangen te kunnen maken. De trappen komen vanuit de tunnelbak van de onderdoorgang in de Nieuw-Amsterdamsestraat en leiden naar de beide perrons. Om de bouwkuipen te maken trillen we zaterdag overdag damwandplanken in de grond. De werkzaamheden kunnen zorgen voor hinder in de omgeving.

Wegverkeer

Om de spooronderdoorgang in de Nieuw-Amsterdamsestraat tijdens de werkzaamheden in het weekend van 7 november open te kunnen houden én het verkeer veilig te kunnen laten passeren, sluiten we tijdens het weekend één rijrichting af. Met behulp van een verkeersregelinstallatie en een snelheidsaanpassing leiden we het wegverkeer om en om over de zuid-noordbaan. Het wegverkeer en het langzaamverkeer worden van elkaar gescheiden door middel van verkeersbarriers. 

Gevolgen voor het treinverkeer

Tijdens de werkzaamheden in het weekend van 7 november rijden er bussen in plaats van treinen tussen Nieuw Amsterdam en Emmen. Wilt u reizen met het ov? Kijk dan voor actuele reisinformatie en maatregelen op ns.nl. of de site van Blauwnet/Arriva. Of raadpleeg 9292 voor een reisadvies op maat, via www.9292.nl of telefonisch 0900 - 9292 (€0,70 per minuut).

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers