Weekendwerk, onder andere rond Utrecht

Nieuws

Gepubliceerd op 25 november 2016 - Laatste update: 16 augustus 2020 11:53 uur

ProRail werkt in het weekend van 26 en 27 november op verschillende plaatsen aan het spoor, bijvoorbeeld rond Utrecht. Ga je op reis met de trein, check dan vóór vertrek je Reisplanner.

Spoorvernieuwing en onderhoud

Nederland kent één van de drukst bereden spoornetwerken ter wereld. Dat moet je dus op gezette tijden onderhouden en vernieuwen. Tijdens de werkzaamheden is er soms geen treinverkeer mogelijk of wordt het treinverkeer omgeleid. Komend weekend werken we bijvoorbeeld aan de bovenleiding tussen Amsterdam Sloterijk en Zaandam. Rond Utrecht hebben we de sporen ontknoopt en volledig vernieuwd. Op 26 en 27 november leggen we de laatste hand aan de spoorvernieuwing rond Utrecht. Treinen kunnen nu al sneller station Utrecht in- en uitrijden en de treinreis is stukken comfortabeler. Het project is na dit weekend afgerond. In dit filmpje is te zien wat ProRail allemaal gedaan heeft rond Utrecht.

Drie maanden vooruit

ProRail werkt continu aan het onderhouden en verbeteren van het spoor. Op deze kaart vind je alle geplande werkzaamheden met gevolgen voor jouw treinreis, ook voor de komende drie maanden. De reisplanner van de vervoerder is tien dagen van tevoren bijgewerkt. Daarin staat wat onze werkzaamheden voor jou treinreis betekenen.

Check je reis voor vertrek

Check je reisplanner voor vertrek. Wil je weten hoe spoorvernieuwing tot stand komt. Het tienstappenplan laat zien hoe het werkt; van idee tot het moment dat de treinen weer gaan rijden.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers