Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Weekendwerk op Delft Campus

Nieuws

17 juni 2020

In het weekend van 20 en 21 juni werkt ProRail samen met aannemer Strukton verder aan de vernieuwing van station Delft Campus. Op het traject tussen Den Haag en Rotterdam is het treinverkeer daarom aangepast.

Spoordek inschuiven  

Het station Delft Campus krijgt onder andere een nieuwe onderdoorgang voor fietsers en voetgangers. De afgelopen maanden heeft Strukton gebouwd aan een spoordek dat het dak vormt van de nieuwe onderdoorgang. In het weekend wordt het spoordek onder het spoor geschoven.

Webcam

Live meekijken met de werkzaamheden kan via de webcam. Het inschuiven start op zaterdag 20 juni, tussen 16.00 en 19.00 uur (afhankelijk van de voortgang van de voorbereidingen). Het schuiven duurt ongeveer twee uur.  

Uitbreiding sporen  

Het aantal sporen op Delft Campus wordt uitgebreid van twee naar vier. De aanleg van de nieuwe spoorbaan is in volle gang. In het weekend halen we de tijdelijke bouwconstructie weg, zodat daarna de grond voor de nieuwe spoorbaan kan inklinken.  

Energieneutraal station

Over een paar jaar ken je het station niet meer terug. Twee extra sporen, nieuwe perrons, een fiets- en voetgangerstunnel, liften én een opvallende, duurzame perronkap. Hoe dat zit lees je hier in ons eerdere bericht. 

Onderdeel van een groot project

We werken dit weekend ook in Rijswijk en in Delft aan het spoor. Dat is allemaal onderdeel van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Rijswijk–Rotterdam. In dit project maken we het spoor geschikt voor meer treinen: acht intercity’s en zes sprinters per richting. Dan hoef je straks niet meer op de klok te kijken want de volgende trein komt binnen een paar minuten voorrijden.

Reizen met de trein

Tijdens de werkzaamheden rijden er geen treinen tussen Den Haag Hollands Spoor en Schiedam. NS zet bussen in. Vanwege de landelijke maatregelen rond het coronavirus geldt nog steeds: reis alleen als het echt moet. Ga goed voorbereid op reis en plan je reis kort voor vertrek. Kijk op www.ns.nl. Of raadpleeg 9292 voor een reisadvies op maat, via www.9292.nl of telefonisch 0900-9292 (€0,90 eurocent per minuut).    

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers