Weekendwerk: veel spoorvernieuwing

Nieuws

9 maart 2017

Komend weekend wordt er weer hard gewerkt aan het spoor. We vernieuwen het spoor op een flink aantal plaatsen en werken aan veiligheidsvoorzieningen in de Hemtunnel.

Hoorn - Heerhugowaard


Op het traject Hoorn - Heerhugowaard vernieuwen we het spoor (ballast, bovenleiding, overwegbestrating). Er rijden bussen in plaats van treinen.

Tussen Zaandam en Amsterdam Centraal brengen we branddeuren en calamiteitenverlichting aan in een tunnelbuis van de Hemtunnel. Er wordt daarom gereden volgens een aangepaste dienstregeling. Deden we al eerder in andere tunnelbuis.

Assen

Dit weekend zijn we groots aan het werk op en rond station Assen, vandaar dat er op de trajecten tussen Groningen-Hoogeveen en Groningen-Leer/Veendam bussen . Op het station zelf wordt de stationskap verwijderd. Alles over deze werkzaamheden vindt u hier.

Roosendaal

In Roosendaal vernieuwt ProRail deze maand 900 meter spoorstaaf, 5.000 ton ballast, 2.000 dwarsliggers en 14 wissels. Samen met reizigers- en goederenvervoerders is besloten de vernieuwing van het spoor in Roosendaal uit te voeren in de periode van zaterdag 4 tot en met zondag 12 maart, het weekend van 18 en 19 maarten in het weekend van 25 en 26 maart.

Vanwege de werkzaamheden rijden er in de genoemde weekenden geen of minder treinen tussen Roosendaal en Bergen op Zoom/Essen. NS zet stop- en snelbussen in.

Utrecht - Den Bosch

We vernieuwen het spoor o.a. bij Meteren.

Betrouwbaar spoor

Het Nederlandse spoornetwerk wordt intensief gebruikt en het treinverkeer zal alleen maar toenemen. ProRail is verantwoordelijk voor het onderhoud van het spoorinfrastructuur én voor de vernieuwing van het spoor en van stations. Om onnodige storingen te voorkomen vernieuwen we tijdig onderdelen van het spoor zoals spoorstaven, dwarsliggers en bovenleiding. Zo zorgen wij voor een veilig en betrouwbaar spoor.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers