Weekendwerk: zaterdag 3 en zondag 4 december

Nieuws

Gepubliceerd op 1 december 2016 - Laatste update: 16 augustus 2020 11:54 uur

Komende zaterdag starten in Rotterdam de omvangrijke vernieuwingswerkzaamheden in de Willemsspoortunnel. Dit heeft ingrijpende gevolgen voor het treinverkeer tussen Rotterdam en Dordrecht. Ook op andere plaatsen wordt dit weekend aan het spoor gewerkt.

Spoorvernieuwing Willemsspoortunnel

In tweemaal 16 dagen worden de sporen in de Willemsspoortunnel in Rotterdam vernieuwd. De eerste periode start aanstaande zaterdag en duurt tot en met 18 december. Reizigers worden geadviseerd voor vertrek de reisplanner te raadplegen.

Heerhugowaard – Alkmaar 

Op dit traject werken wij op diverse plekken. Wij voeren renovatiewerkzaamheden uit op de BOL brug, een spoorbrug tussen Heerhugowaard en Alkmaar.  Er vinden metingen plaats en er wordt een motor vervangen. Daarnaast werken wij aan de bovenleiding en vernieuwen wij het spoor ter hoogte van de overweg Achterweg.

Leeuwarden – Groningen 

Ook tussen Leeuwarden en Groningen wordt aan het spoor gewerkt. Daar vernieuwen we het spoor tussen Buitenpost en Visvliet.

Arnhem – Winterswijk

Tussen Arnhem en Winterswijk wordt op zaterdag en zondag ook aan het spoor gewerkt. Er rijden bussen in plaats van treinen. 

Baarn – Amersfoort 

Tot slot wordt er ook aan het spoor gewerkt tussen Baarn en Amersfoort. Hierdoor rijden er minder treinen. Reizigers worden geadviseerd voor vertrek de reisplanner te raadplegen. 

Betrouwbaar spoor

Het Nederlandse spoornetwerk wordt zeer intensief gebruikt en het treinverkeer zal in de toekomst alleen maar toenemen. ProRail is verantwoordelijk voor het onderhoud van de spoorinfrastructuur én voor de vernieuwing van het spoor en van stations. Om onnodige storingen te voorkomen vernieuwen we tijdig onderdelen van het spoor zoals spoorstaven, dwarsliggers en bovenleiding. Zo dragen we zorg voor een veilig en betrouwbaar spoor. 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers