Weekendwerkzaamheden

Nieuws

26 mei 2016

Dit weekend maakt ProRail grote stappen rondom de vernieuwing van station Utrecht Centraal. Donderdagavond 26 mei t/m zondag 29 mei wordt er daar en op andere plekken in het land door ProRail gewerkt aan het spoor. Ga jij dit weekend met de trein? Plan je reis voor vertrek.

Onderhoud station Maastricht

Dit weekend vindt er onderhoud aan de perronoverkapping op station Maastricht plaats. Zo wordt er onder meer de dakbedekking vernieuwd en worden de kappen opnieuw geschilderd. De werkzaamheden zijn verspreid over meerdere weekenden, bekijk het overzicht van deze weekenden. Door deze werkzaamheden kunnen vertrek- en aankomstsporen veranderen ten opzichten van de normale dienstregeling. 

Utrecht Centraal 

ProRail is al drie jaar bezig met de spoorvernieuwing rond Utrecht. Vrijwel alles wordt vernieuwd: sporen, bovenleiding, seinwezen, wissels, kabels en leidingen en perrons. Er komen twee nieuwe sporen en een nieuw perron bij. Deze ingrijpende operatie nadert de finish; eind van dit jaar zijn de werkzaamheden grotendeels klaar. Van donderdagavond 26 mei tot en met zondag 29 mei werken we op elf locaties rond Utrecht, zowel aan de zuidkant als de noordkant. Utrecht Centraal is daardoor beperkt bereikbaar per trein op trajecten van, naar en via Utrecht. 

Drie maanden vooruit

ProRail werkt ook in 2016 continu aan het onderhouden en verbeteren van het spoor. Op deze kaart vind je alle geplande werkzaamheden met treinhinder, ook voor de komende drie maanden. De reisplanner van de vervoerder is tien dagen van tevoren bijgewerkt. Daarin staat wat onze werkzaamheden voor jouw treinreis betekenen. Check de reisplanner dus voor vertrek!

Ben je nieuwsgierig naar hoe spoorvernieuwing tot stand komt? Kijk het tienstappenplan dat laat zien hoe het werkt; van het idee tot het moment dat de treinen weer gaan rijden.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers