Wegens storm vandaag minder NS-treinen in heel Nederland

Nieuws

23 februari 2017

Donderdag 23 februari wordt een zware storm verwacht. Weerbureaus geven aan dat windkracht 9 tot 10 kan worden bereikt, met uitschieters naar windkracht 11. Bij dergelijke veiligheidsrisico’s voor reizigers en personeel passen NS en ProRail preventief de dienstregeling aan. Vandaag rijden er daarom in het hele land minder NS-treinen.

Extra voorbereid 

Vandaag worden vanaf de middag de zwaarste windstoten verwacht. De ervaring leert dat dan bomen en takken op het spoor kunnen vallen, waardoor treinen niet kunnen rijden. Ook kan schade ontstaan aan bovenleidingen door rondwaaiend materiaal. ProRail heeft vandaag extra storingsploegen klaar staan om direct bomen en takken weg te kunnen halen. Waar we momenteel aan het spoor werken zetten we alle bouwmaterialen extra goed vast, zodat het niet weg kan waaien. ProRail houdt verder wegsleeplocomotieven achter de hand om snel gestrande treinen te kunnen wegslepen.

Een betrouwbare treindienst

NS raadt haar reizigers aan om de weerberichten goed in de gaten te houden en vlak voor de reis de Reisplanner te raadplegen. Houd rekening met langere reistijden of drukte. Door minder treinen te rijden ontstaat er meer ruimte om eventuele problemen op het spoor op te lossen. Op de meeste trajecten rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier. NS en ProRail betreuren de overlast, maar we nemen deze maatregelen met het oog op een betrouwbare treindienst voor onze reizigers. 

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers