Wereldhavendagen bekijk je vanuit de stoomtrein

Nieuws

Gepubliceerd op 4 september 2015 - Laatste update: 14 augustus 2020 21:44 uur

Het is weer begin september en traditioneel tijd voor de Wereldhavendagen in Rotterdam. ProRail is een belangrijke partner voor de haven. Zonder een goed werkend spoor en goede samenwerking kunnen er geen goederentreinen van en naar de haven rijden. Daarom ondersteunen wij de open dagen die 4,5 en 6 september worden gehouden.

Samen met de Stoom Stichting Nederland zorgen wij ervoor dat het publiek per stoomtrein van en naar de Maasvlakte gebracht kan worden. De Wereldhavendagen is het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland. Afgelopen jaar grepen 450.000 bezoekers de kans om een kijkje achter de schermen te krijgen van Europa’s grootste haven: Rotterdam. .
 

Beste haveninfrastructuur
 

Het World Economic Forum stelde in ‘The Global Competitiveness Report 2012-2013’ dat Nederland de beste haveninfrastructuur ter wereld heeft. Dat komt onder meer door de grote investeringen die de afgelopen jaren zijn gedaan in de spoorinfrastructuur in het Rotterdamse havengebied. De haven wordt door een 45 kilometer lange goederenspoorlijn verbonden met economische centra in heel Europa. Tijdens de Wereldhavendagen van 4 tot en met 6  september kunnen geïnteresseerden een rit maken over deze spoorlijn met een historische stoomtrein.
 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers