Werk aan de Willemsspoortunnel

Nieuws

Gepubliceerd op 29 november 2016 - Laatste update: 16 augustus 2020 11:54 uur

ProRail werkt vanaf zaterdag 3 december aan tunnelbuizen, spoor, bovenleidingen en perrons van de Willemsspoortunnel. Ruim honderd mensen zijn dag en nacht in de weer om de hinder tot een minimum te beperken.

Treinreizigers moeten ondanks dat rekening houden met vertraging van 3 t/m 18 december en van 7 t/m 22 januari. Zie www.ns.nl/treinverkeerrotterdam voor reisadvies van de NS.

Wat houden de werkzaamheden in?

De sporen en de bovenleiding in en rondom de Willemsspoortunnel zijn aan vervanging toe. Zo voorkomen we storingen. Ook werken we aan twee, soms drie  tunnelbuizen en worden de perrons op station Rotterdam Blaak en station Rotterdam Zuid verlaagd. Reizigers kunnen daardoor in de toekomst makkelijker gelijkvloers de trein in stappen. Voor meer informatie over de werkzaamheden zie:  https://www.prorail.nl/werkzaamheden/.

Proefbedrijf Den Haag-Breda-Eindhoven

Tussen de werkzaamheden aan de Willemsspoortunnel door voert de NS op de HSL tussen Den Haag en Breda tests uit. Maandag 19 december begint een proef van de treindienst Den Haag – Breda, waarbij NS drie weken lang twee keer per uur testrijdt voor de nieuwe verbinding tussen Den Haag en Eindhoven. Met die verbinding heeft de reiziger straks een tijdwinst van ongeveer 11 minuten op dit traject.

Bekijk: Werkzaamheden spoor Rotterdam december 2016 en januari 2017

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers