Werk aan het spoor tussen Amersfoort, Barneveld en Apeldoorn

Nieuws

Gepubliceerd op 11 april 2018 - Laatste update: 16 augustus 2020 13:55 uur

We verzetten veel werk. Soms is dat nieuwbouw, soms gaat het om onderhoudswerkzaamheden. Waar mogelijk combineren we dit werk om overlast te beperken. Zo doen we dat op de lijn Amersfoort-Apeldoorn en op Amersfoort-Barneveld (Valleilijn).

Nieuwe Harselaartunnel en spoorvernieuwing

Want vlak bij station Barneveld-Noord bouwt ProRail samen met aannemer BAM Infra aan de nieuwe Harselaartunnel. In het weekend van 28 en 29 april komt het tunneldek op zijn plaats. Het tunneldek is de afgelopen maanden gebouwd en is 1,1 meter dik, 18,5 meter breed en 23.5 meter lang. Sporen gaan aan de kant. Het dek wordt vervolgens in de voorgebouwde bak ingereden en op de fundering gelegd.

Bekijk: Animatie Harselaartunnel

Inrijden spoordek

  • Af te leggen afstand: 180 m
  • Te overbruggen hoogte: 4 m
  • Duur inrijden: 4 uur
  • Materieel: SPMT's (voertuig), samengesteld tot 2x een combinatie van 14-assen (112 wielen)

Kijken bij de werkzaamheden aan de tunnel

Het inrijden van het tunneldek en de voorbereidende werkzaamheden zijn te bekijken via het bovenste parkeerdek van het Transferium Barneveld-Noord. Op zaterdag is er tussen 13.30 en 22.30 uur koffie, thee en iets lekkers. Ook kan er live mee worden gekeken via de webcam op www.harselaartunnel.nl.

Onderhoud aan het spoor

Naast deze bouw van de nieuwe tunnel plegen we ook onderhoudswerkzaamheden: van 28 april tot en met 6 mei werken we aan spoorvernieuwing tussen Amersfoort en Apeldoorn. 18 kilometer wordt onder handen genomen met nieuw spoorgrind, dwarsliggers en deels nieuwe spoortstaven. Ter hoogte van Amersfoort Oost wordt ook onderhoud gepleegd aan wissels en het spoor. Check je reisplanner voor je op pad gaat met de trein. Sommige overwegen sluiten we in verband met de werkzaamheden af voor autoverkeer en staan omleidingen met borden ter plaatse aangegeven. 

Overwegen Lunterseweg en Gasthuisstraat Barneveld

Op en rond de overwegen Lunterseweg en Gasthuisstraat (Valleilijn) wordt 28 en 29 april ook gewerkt. We vervangen spoorstaven en dwarsliggers (spoorbielzen). Er staan omleidingsroutes aangegeven voor het wegverkeer. Ook hier geldt: check je reisplanner voor je treinreis.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers