Werk Willemsspoortunnel is nu echt af

Nieuws

23 januari 2017

Het werk in de Willemsspoortunnel is klaar. Het spoor in en rond de tunnel is volledig vernieuwd. Op station Blaak en Rotterdam Zuid zijn de perrons aangepast en er staat nieuw meubilair.

Dank

Het geduld van de reizigers is vanaf begin december op de proef gesteld. Gedurende twee periodes van 16 dagen was er minder of, in de weekenden, geen treinverkeer. NS en ProRail danken de reizigers voor hun geduld en begrip.

Vervangen

Het spoor tussen Rotterdam Centraal en Rotterdam Zuid moest worden vervangen omdat het aan het eind van de levensduur was. Om te voorkomen dat het te veel slijt en daardoor meer storingen optreden, werd het volledig vervangen. Om optimaal gebruik te maken van deze periode zijn ook andere werkzaamheden gedaan, aan perrons en meubilair.

Minder treinen

Gedurende de buitendienststellingen was de helft van het spoor beschikbaar. Hierdoor konden minder treinen rijden. In verschillende weekenden reden er geen treinen. NS zette bussen in en wees op alternatief openbaar vervoer.

Hervat

De treindienst is nu weer helemaal hervat. Ook start vandaag de Intercityverbinding van NS tussen Den Haag en Breda via de HSL. Hiermee is vanaf 19 december drie weken getest.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers