Werken aan spoorverbetering Zevenaar-Didam-Wehl

Komend weekend (23 en 24 maart) vernieuwt Strukton Rail in opdracht van ProRail circa 500 meter spoor tussen Didam en Wehl. Ook werken we aan de bovenleiding in Zevenaar. De werkzaamheden zijn onderdeel van de spoorverbetering Zeven-Didam-Wehl.
Spoorverbetering Didam-Zevenaar-Wehl
Nu moeten de treinen tussen Zevenaar en Didam bij het station nog op elkaar wachten

ProRail en aannemer Strukton Rail bouwen in opdracht van de provincie Gelderland tussen Didam en Zevenaar een tweede spoor. Hierdoor is er straks minder kans op vertragingen. Bovendien gaan treinen harder rijden. Zo krijgen reizigers meer tijd om over te stappen in Arnhem. Ook vervangen we de overweg Babberichseweg door een tunnel. Fietsers en voetgangers kunnen dan veilig onder het spoor door. 

Werk aan de winkel 

De werkzaamheden die komend weekend plaatsvinden, starten in de nacht van vrijdag op zaterdag. We leggen dan het treinverkeer stil. Naast het vernieuwen van het spoor, werken we aan kabels en leidingen en passen we een duiker aan. Omwonenden kunnen mogelijk hinder ondervinden en zijn vooraf door de aannemer geïnformeerd. Maandagochtend moet het werk klaar zijn en rijden de treinen weer. 

Spoorverbetering Didam-Zevenaar-WehlArchiefbeeld van werkzaamheden aan het spoor 

Planning

Eind 2019 zijn de spoorverdubbeling en de maatregelen voor de snelheidsverhoging gereed. Daarna bouwt de aannemer nog de fiets- en voetgangerstunnel Babberichseweg af. Deze zal in de eerste helft van 2020 gereed zijn. Meer informatie over het project is te vinden op een speciale pagina op onze site. Hier kunt u zich ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief.

Gepubliceerd op