Werkzaamheden aan het spoor 4 & 5 juni

Nieuws

2 juni 2016

Zoals je misschien wel eens hebt gemerkt werkt ProRail vaak in het weekend aan het spoor. Daardoor is er dan minder of geen treinverkeer mogelijk. Dit is nu vervelend, maar zorgt er wel voor dat het spoor goed wordt onderhouden waardoor de kans op storingen in de toekomst afneemt.

Ga jij in het weekend van 4 en 5 juni met de trein? Check dan voor vertrek dan de reisplanner en lees hier meer over waar er dit weekend gewerkt wordt. 

Utrecht Centraal 

Net als vorig weekend wordt er dit weekend gewerkt rondom station Utrecht Centraal. De vernieuwingen op Utrecht Centraal zijn nodig om ruimte te maken op het spoor, zodat er in de toekomst meer treinen kunnen rijden. Er wordt op diverse locaties gewerkt op het station, zo is de vernieuwing van spoor 6 inmiddels begonnen. In de folder over de spoorvernieuwing rondom Utrecht Centraal lees je meer over dit project. 

Almelo-Marienberg

We passen de sporen in Mariënberg aan en er komt een extra wissel in Hardenberg. Tegelijkertijd krijgt het traject tussen Mariënberg en Almelo over elf kilometer nieuwe sporen, bielzen, spoorgrind en overwegen. Ook stellen we daar de beveiliging van het spoor bij, zodat treinen sneller kunnen rijden.

Coevorden Wachtspoor

Bij Coevorden bouwen wij mee aan een directe spoorverbinding richting Europark. Goederentreinen hoeven dan niet meer te keren bij het station van Coevorden. Resultaat is meer ruimte in het centrum en sneller goederenvervoer.

Maastricht

Dit weekend vindt er onderhoud aan de perronoverkapping op station Maastricht plaats. Zo wordt er onder meer de dakbedekking vernieuwd en worden de kappen opnieuw geschilderd. De werkzaamheden zijn verspreid over meerdere weekenden, bekijk het overzicht van deze weekenden.

Tilburg – ’s-Hertogenbosch 

Tussen Tilburg en ’s-Hertogenbosch vernieuwen we de beveiligingskabels. Door de kabels tijdig te vernieuwen verkleinen we de kans op onnodige storingen. Daarnaast vervangen we tussen Tilburg en Vught diverse kabels ten behoeve van de beveiliging van het spoor. Werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het testen van alle aansluitingen en geven geen tot weinig hinder voor de omgeving. Daarnaast brengen we over een lengte van 1,5 kilometer raildempers aan ter hoogte van Berkel-Enschot.

Let op: deze werkzaamheden hebben ook effect op overige trajecten, zoals bijvoorbeeld Heerlen - Schiphol. Check dus altijd voor vertrek je reis. 

Drie maanden vooruit

ProRail werkt ook in 2016 continu aan het onderhouden en verbeteren van het spoor. Op deze kaart vind je alle geplande werkzaamheden met treinhinder, ook voor de komende drie maanden. De reisplanner van de vervoerder is tien dagen van tevoren bijgewerkt. Daarin staat wat onze werkzaamheden voor jouw treinreis betekenen. Check de reisplanner dus voor vertrek!

Ben je nieuwsgierig naar hoe spoorvernieuwing tot stand komt? Het tienstappenplan laat zien hoe het werkt; van het idee tot het moment dat de treinen weer gaan rijden.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers