Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Werkzaamheden aan het spoor in Den Haag

Nieuws

21 oktober 2022

ProRail werkt van donderdag 27 tot maandagochtend 31 oktober 05:00 uur aan het spoor tussen Den Haag en Leiden. Het spoor wordt vernieuwd om het zo in goede conditie te houden. Op station Den Haag Mariahoeve wordt een deel van het perron weer op de juiste hoogte gebracht. Zo gaat het instappen in treinen makkelijker.

Spoorvernieuwing

ProRail vernieuwt het spoor tussen Den Haag Centraal en Den Haag Mariahoeve en tussen Den Haag Centraal en Den Haag HS. In een periode van vier dagen vernieuwen we spoorstaven, dwarsliggers en spoorstenen. Ook vernieuwen we het spoor op verschillende spoorbruggen. Zo houden we het spoor in optimale conditie en zorgen we dat treinen veilig en betrouwbaar kunnen blijven rijden.

Vanwege deze werkzaamheden is het spoorviaduct tussen de Princes Beatrixlaan in Den Haag en de Koningin Wilhelminalaan in Voorburg tijdelijk afgesloten. Er geldt een omleiding voor autoverkeer. Voor fietsers en voetgangers blijft een deel van de weg open. Verkeersregelaars zorgen voor een veilige doorgang. Op station Den Haag Mariahoeve wordt tegelijkertijd een deel van het perron weer op de juiste hoogte gebracht. Daardoor gaat het instappen in treinen makkelijker en is het station ook toegankelijk voor mensen met een functiebeperking

Gevolgen voor het treinverkeer

Tijdens de werkzaamheden rijden er geen treinen tussen Den Haag Centraal en Leiden Centraal en tussen Den Haag Centraal en Den Haag HS. NS zet bussen in. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd en drukte, zeker in de spits. NS adviseert daarom om waar mogelijk de spits te mijden. Voor doorgaande reizigers is het mogelijk om te reizen via Gouda, Amsterdam of Rotterdam. Gebruik voor actuele informatie een reisplanner.

Meer over:

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers