Werkzaamheden bij 1e Weteringsewal (Dijkakkers)

Nieuws

3 juni 2020

In opdracht van gemeente Overbetuwe voeren ProRail en aannemer Heijmans van zondag 14 juni vanaf 03:00 uur tot maandag 15 juni om 02:00 uur diverse werkzaamheden uit bij het nieuwe viaduct bij de 1e Weteringsewal (Dijkakkers) in Elst. De aannemer hijst betonnen liggers in het viaduct waarop later de weg wordt aangelegd. Door deze werkzaamheden is er geen treinverkeer mogelijk tussen Arnhem Centraal station en Nijmegen / Tiel.

Megakranen

De zware betonnen brugliggers worden met zeven grote speciale vrachtauto’s aangevoerd. Twee grote zogenaamde ‘telekranen’ van 300 en 500 ton hijsen vervolgens de liggers vanaf de vrachtauto’s op hun definitieve plaats op het viaduct. Bij het uitvoeren van de werkzaamheden is het uit oogpunt van veiligheid noodzakelijk om de spanning van de bovenleiding uit te schakelen. Hierdoor kunnen er geen treinen rijden.

Na het plaatsen van de liggers voert de aannemer nog enkele werkzaamheden uit op het viaduct zoals het aanbrengen van een tijdelijk leuningwerk.

Gevolgen treinverkeer

Door de hijswerkzaamheden is er van Arnhem Centraal naar Nijmegen en naar Tiel geen treinverkeer mogelijk. NS en Arriva zetten bussen in. Wij adviseren reizigers voor vertrek de reisplanner te raadplegen of te kijken bij geplande werkzaamheden.

Verbeteren doorstroming wegverkeer

Vanaf juli 2019 werkt ProRail met gemeente Overbetuwe en aannemer Heijmans aan het project “Elst Noord Spoorkruisingen”. Dit project beoogt de doorstroming van het wegverkeer bij de huidige spoorwegovergangen in Elst aan de 1e Weteringsewal en de Rijksweg-Noord te verbeteren. In de huidige situatie zijn beide overgangen door passerende treinen namelijk vaak gesloten. Hierdoor staan wegverkeer en hulpdiensten vaak lang te wachten. Door de overgangen te vervangen door een viaduct en een onderdoorgang verbetert de doorstroming, wordt Elst beter bereikbaar en tevens een stuk veiliger.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers