Werkzaamheden bij Santpoort voor opheffen onbewaakte overweg

Nieuws

15 februari 2019

Vrijdag 15 februari is ProRail in Santpoort gestart met voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van een parallelweg langs het spoor. De parallelweg is nodig om later twee onbeveiligde overpaden op te kunnen heffen. In november 2018 gebeurde een dodelijk ongeval op één van de overpaden. Op camerabeelden ziet ProRail dat het ook regelmatig bijna misgaat, zoals op de volgende beelden.

Bekijk: Trein rakelings langs auto op onbewaakte overweg in Santpoort

Parallelweg lang het spoor

Om de parallelweg aan te kunnen leggen is gestart met de kap van een aantal knotwilgen langs het spoor, die eigendom zijn van ProRail. In een later stadium wordt de paralleweg aangelegd. Zodra de weg er ligt hebben bewoners de mogelijkheid om via een andere route het spoor te passeren. De onbewaakte overpaden kunnen dan worden opgeheven.

Dodelijke ongevallen

In de afgelopen 10 jaar zijn twee dodelijke ongevallen te betreuren geweest op één van de overpaden. Deze ongevallen hebben diepe indruk gemaakt in de omgeving en ook binnen ProRail. Vorig weekend is er weer een bijna-aanrijding op één van deze overwegen geweest tussen een trein en een ruiter met paard. ProRail wil de gevaarlijke situatie zo snel mogelijk oplossen.
 

 

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers