Werkzaamheden extra viaduct Koggepad van start

Nieuws

21 augustus 2019

De werkzaamheden om het opstelterrein in de buurt van Windesheim te vernieuwen en uit te breiden zijn in volle gang. Op dit terrein kunnen treinen parkeren en kunnen vervoerders treinen schoonmaken en onderhouden. Deze week start de aannemer met de bouw van het extra viaduct over het Koggepad.

Extra spoor en viaduct

We leggen een extra toegangsspoor aan naar het vernieuwde opstelterrein, zodat meer treinen het terrein gelijktijdig kunnen bereiken en verlaten. Dit extra spoor kruist het Koggepad, één van de belangrijkste fietsverbindingen in Zwolle. Aannemer NoorderSpoort bouwt een extra spoorviaduct over het Koggepad, waarop vervolgens het spoor komt te liggen. De werkzaamheden hiervoor gaan in augustus van start.

Planning

Vanaf deze week treft de aannemer de eerste voorbereidingen voor de bouw van het viaduct; zo plaatsen ze een steigerconstructie en worden materialen en machines aangevoerd. De bouw van het viaduct duurt circa vijf maanden. Begin 2020 bouwt de aannemer het spoor over het nieuwe viaduct. De eerste treinen zullen hier in de zomer van 2020 overheen rijden, op het moment dat het hele opstelterrein is vernieuwd.

Hinder

De werkzaamheden vinden in principe plaats op werkdagen tussen 7.00 en 19.00 uur. De bestaande Koggetunnel blijft gedurende de bouw open voor fietsers. Wel worden in bepaalde fasen van het werk verkeersregelaars ingezet om fietsers te begeleiden en/of vragen we fietsers af te stappen en lopend het werk te passeren. Op het moment dat de betonnen liggers over de tunnel worden gelegd, zal er sprake zijn van verkeersstops van ongeveer 10 minuten. Ook dan worden verkeersregelaars ingezet

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers