Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram en metro moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Werkzaamheden goederenemplacement Kijfhoek uitgesteld

Nieuws

2 augustus 2019

Op donderdagavond 1 augustus stonden werkzaamheden op het goederenemplacement Kijfhoek in Zwijndrecht gepland. Tijdens deze werkzaamheden, die tot zondagavond 4 augustus zouden duren, vervangt de aannemer twee wissels en een overweg. Door een probleem in de afstemming van de werkzaamheden bleek het niet mogelijk om gelijktijdig het goederenvervoer doorgang te laten vinden en de werkzaamheden op het emplacement uit te voeren.

Diverse vervangingswerkzaamheden gepland

De werkzaamheden zijn onderdeel van diverse vervangingswerkzaamheden van in totaal zeven buitendienststellingen tussen nu en april 2020. Aannemer Swietelsky vernieuwt zestien wissels, vervangt één kilometer spoor, pleegt onderhoud aan 39 bovenleidingsportalen en past een overweg aan.

Goederenvervoerders kunnen tijdens de werkzaamheden gebruikmaken van delen van het emplacement. De werkzaamheden hebben geen betrekking op het ‘heuvelgebied’ van Kijfhoek. Ook zijn ze niet van invloed op het reizigersverkeer.

Grootste emplacement van Nederland

Het werk is voor ProRail-begrippen niet uitzonderlijk. De locatie is dat wél. Met 50 hectare, 43 verdeelsporen, 14 aankomstsporen en 12 opstelsporen is Kijfhoek het grootste emplacement van Nederland. Gelegen tussen Barendrecht en Zwijndrecht, vormt Kijfhoek de schakel tussen de Nederlandse havens en grote industriële gebieden in Nederland en Europa.

Uitstel van werkzaamheden

Kort voor aanvang van de werkzaamheden is een conflict geconstateerd tussen de impact van de werkzaamheden op Kijfhoek en het ingeplande goederenvervoer. Hierdoor konden deze niet gelijktijdig uitvoeren. Er is gezocht naar een oplossing, maar gezien de korte periode voor aanvang van de werkzaamheden én de zorgvuldige afstemming met diverse betrokken partijen, bleek uitstel van de werkzaamheden de enige juiste keuze.

De beslissing is samen met de aannemer gemaakt. De werkzaamheden worden op een later moment uitgevoerd. Wanneer dit gebeurt, is nog niet bekend. ProRail onderzoekt hoe de fout in de afstemming heeft kunnen gebeuren.  

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers