Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Werkzaamheden in Zwolle in paasweekend

Nieuws

3 april 2019

In het paasweekend, van zaterdag 20 tot en met dinsdagochtend 23 april, werkt aannemer NoorderSpoort in opdracht van ProRail aan het spoor in Zwolle. Er rijden hierdoor geen treinen vanuit Zwolle richting Amersfoort, Lelystad en Kampen.

Opstelterrein bij Windesheim

Eind 2018 is aannemer NoorderSpoort gestart met de vernieuwing van de opstelsporen bij Windesheim in het gebied richting de IJsseldijk. Een gedeelte van dit opstelterrein is afgegraven en voorzien van een waterdichte folie (1e fase). Op dit moment is de aannemer bezig nieuwe sporen en de bovenleiding terug te bouwen.

Werkzaamheden bij het opstelterrein bij Windesheim
Werkzaamheden bij het opstelterrein bij Windesheim

In het paasweekend gaat de aannemer hiermee door. Ook plaatst hij nieuwe funderingsblokken voor de bovenleiding in de grond en worden nieuwe balken voor de bovenleiding in getakeld en bevestigd. Dit doet de aannemer aaneengesloten van zaterdagochtend 01:00 uur tot en met dinsdagochtend 05:00 uur. Vanaf dinsdag 23 april rijden de treinen weer.

Bussen als vervangend vervoer

De werkzaamheden in het paasweekend hebben gevolgen voor het treinverkeer en is er geen treinverkeer mogelijk vanuit Zwolle naar Amersfoort, Lelystad en Kampen. Er is wel treinverkeer mogelijk vanaf Zwolle naar Meppel, Emmen, Enschede en Deventer. Gedurende de trein vrij periode worden de reizigers met bussen vervoerd.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers