Spoor naar het Spoorwegmuseum op de schop

Nieuws

3 juni 2021

De spoorlijn tussen Blauwkapel en het Spoorwegmuseum in Utrecht is verouderd. Van zondag 6 juni tot en met dinsdag 22 juni wordt daarom het spoor en bijbehorende infra van de ‘museumspoorlijn’ vernieuwd.

Afsluiting van overwegen

De werkzaamheden kunnen hinder met zich meebrengen en er moeten tijdens het werk overwegen afgesloten worden. De meest in het oog springende afsluiting is de overweg Zonstraat die gedurende de werkzaamheden 5 dagen dicht zal zijn.

Het spoor loopt midden door Utrecht richting het Spoorwegmuseum. De treinen van en naar het museum maken gebruik van deze lijn. "Deze geplande renovatiewerkzaamheden zijn eens in de zoveel jaar nodig om het spoor in optimale conditie te houden. Na de werkzaamheden kan het spoor naar het museum weer jaren mee", vertelt Johan van der Velden bouwmanager bij ProRail.

Na de werkzaamheden kan het spoor naar het museum weer jaren mee.

Johan van der Velden bouwmanager bij ProRail

Aan het werk op vijf locaties

Aannemer VolkerRail gaat in opdracht van ProRail op vijf verschillende locaties aan de slag. We werken aan drie overwegen waarbij de spoorstaven en bevloering worden vernieuwd. Rondom het spoorwegmuseum worden spoorstaven, dwarsliggers en ballast vervangen.

Ter hoogte van de Wagenstraat worden er wissels vervangen. Het werk wordt uitgevoerd door grote machines en ander groot materieel, dit kan geluidshinder met zich meebrengen. De aannemer probeert de hinder zoveel mogelijk te beperken en de werkzaamheden binnen de gemaakte afspraken af te ronden.

De spoorlijn naar het Spoorwegmuseum
De spoorlijn naar het Spoorwegmuseum

Nachtwerk aan de overwegen

Een aantal nachten wordt er aaneengesloten gewerkt. We gaan dan werken aan de overweg Kardinaal de Jongweg en overweg Kapteynlaan. Bij overweg Zonstraat wordt er alleen overdag gewerkt. De overweg Kardinaal de Jongweg wordt in delen afgesloten, eerst de zuidzijde en dan de noordzijde.

De overwegen Kapteynlaan en Zonstraat worden gedurende de werkzaamheden tijdelijk afgesloten voor al het wegverkeer. Hiervoor zijn omleidingsroutes ingesteld die met bebording worden aangegeven. De werkzaamheden rondom het  Spoorwegmuseum en bij de Wagenstraat worden overdag uitgevoerd van 07.00 tot 23.00 uur.

Omleidingen

Overweg Kardinaal de Jongweg wordt tijdelijk gedeeltelijk afgesloten. Overwegen Kapteynlaan en Zonstraat worden gedurende de werkzaamheden tijdelijk geheel afgesloten. Hiervoor zijn omleidingsroutes ingesteld die met bebording worden aangegeven. Bekijk voor meer informatie de bewonersbrief.

Lees de bewonersbrief (pdf)

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers