Werkzaamheden van 18 november tot en met 20 november

Nieuws

14 november 2017

Momenteel wordt het zand aangevoerd voor het gedeelte tussen de Beekseweg en de voetbrug Kloosterpad. Ook is gestart met de aanpassing van de tunnel Kwartiersedijk en de aanleg van de rioolleiding onder het spoor parallel langs de Beekseweg. In het weekend van zaterdag 18 november 01:00 uur tot en met maandag 20 november 05:00 uur zijn er werkzaamheden, er rijden in deze periode geen treinen rijden.

Werkzaamheden weekend 18 tot en met 20 november

De volgende werkzaamheden worden uitgevoerd tijdens het weekend:

  • Verwijderen voetbrug Kloosterpad

  • Aanbrengen damwand tunnel Kwartiersedijk

  • Plaatsen bovenleidingsfunderingen

  • Omleggen van kabels en leidingen

     

    Verwijderen voetbrug Kloosterpad

    Vanaf maandag 13 november is de voetbrug al afgesloten vanwege voorbereidende werkzaamheden voor het demonteren van de brug. Op zaterdag 18 november wordt tussen 06:00 en 14:00 uur de voetbrug gedemonteerd. In de daaropvolgende week worden de brugdelen verder gedemonteerd en in januari 2018 starten we met de nieuwbouw van de brug.

     

Aanbrengen damwand tunnel Kwartiersedijk

Voor het aanpassen van de tunnel wordt in dit weekend een tijdelijke damwandconstructie  aangebracht door deze‘ in te trillen’. Het intrillen gebeurt met een kraan die is uitgerust met een trilblok. Om hinder zoveel mogelijk te beperken, vindt het intrillen van de damwand plaats op zaterdag 18 november tussen 08.00 en 21.00 uur.  

 

Werkzaamheden tot eind 2017

Na het weekend van 18 en 19 november vinden tot het einde van het jaar overdag meerdere werkzaamheden plaats aan de noordzijde van het spoor. Deze werkzaamheden kunnen geluids- en trillinghinder veroorzaken:

  • Van maandag 20 november tot en met vrijdag 8 december wordt een stalen damwand aangebracht;

  • Van maandag 27 november tot en met vrijdag 22 december wordt een deel van de tunnel Kwartiersedijk gesloopt;

  • Van maandag 4 december tot en met vrijdag 15 december worden de funderingspalen voor het nieuwe geluidsscherm vanaf de brug Kloosterpad tot de tunnel Kwartiersedijk aangebracht.

     

    Afsluitingen verkeer

  • Afsluiting tunnel Kwartiersedijk van 30 oktober 2017 tot en met juli 2018. De omleiding voor fietsers loopt via de Eltenseweg, Beekseweg en Emmerichseweg.

  • Afsluiting Maatjesweg/Beekseweg ter hoogte van camping Rivo Torto van woensdag 8 november tot en met vrijdag 1 december 2017. Camping Rivo Torto is bereikbaar via Beekseweg en camping Landgoed Halsaf is bereikbaar via de Kwartiersedijk.

  • Afsluiting voetbrug Kloosterpad vanaf maandag 13 november 2017 tot en met juni 2018. Voor de bouw van de nieuwe brug aan de zuidzijde van het spoor wordt het fietspad Maatjesweg ten oosten van de kruising met het Kloosterpad, begin 2018 tijdelijk afgesloten voor fietsers.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers