Werkzaamheden weekend (22-23) april en mei

Nieuws

12 april 2017

ProRail verdubbelt het spoor tussen station Utrecht Centraal en Leidsche Rijn. In het weekend van 22 en 23 april werkt aannemer BAM het hele weekend, dag en nacht, aan beide zijden van het viaduct Cartesiusweg en bij de Elektronweg. Er worden kabels en leidingen langs het spoor verlegd en er wordt gewerkt aan de bovenleiding. Ook komt er een faunapassage voor kleine zoogdieren. Bij het viaduct Cartesiusweg plaatsen we in de eerste helft van mei een ondersteuning, waardoor er veilig aan het viaduct over de weg kan worden gewerkt. We vragen begrip voor de mogelijke hinder door deze werkzaamheden.

Viaduct Cartesiusweg

Vanaf begin mei werkt de aannemer aan het dek van het viaduct boven de Cartesiusweg. Om veilig boven de weg te kunnen werken wordt eerst een ondersteuning geplaatst. Dit gebeurt in de nachten van 8 op 9 mei tot en met de nacht van 11 op 12 mei en van 15 op 16 mei tot en met de nacht van 18 op 19 mei. Er wordt van 8 uur 's avonds tot 6 uur 's ochtends gewerkt. Voor deze werkzaamheden is beurtelings een rijbaan van de Cartesiusweg afgesloten. Het verkeer wordt via de andere rijbaan geleid.

Afrondende werkzaamheden project DoorStroomStation Utrecht (DSSU)

Tijdens het weekend van 22 en 23 april werk ook de aannemer U-centRaal, een bouwcombinatie van BAM Infra Rail en VolkerRail, in het gebied tussen de Thomas á Kempisweg en station Utrecht Centraal. Hierbij gaat het om kleine werkzaamheden ter afronding van de spoorvernieuwing rond Utrecht Centraal, zoals het afwerken van kabels en afvoeren van materialen. Deze werkzaamheden vinden alleen overdag plaats en veroorzaken weinig tot geen geluidshinder.

Reizen met de trein?

De werkzaamheden in het weekend van 22 en 23 april hebben gevolgen voor het treinverkeer.
Reis je dit weekend met de trein, raadpleeg dan eerst www.ns.nl voor een aangepast reisadvies.

Webcams

De werkzaamheden voor de spoorverdubbeling zijn live te bekijken via onze webcams.
Vanaf medio april is ook de opbouw van de nieuwe spoorbrug hier te volgen.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers