Werkzaamheden weekend 8-11 juni

Nieuws

6 juni 2018

Komend weekend werken we in een aaneengesloten periode aan de aanleg van het derde spoor bij Zevenaar. De werkzaamheden vinden plaats tussen het Holthuizerpad en de Duitse grens, vanaf de nacht van vrijdag op zaterdag tot en met de nacht van zondag op maandag. Het gaat vooral om werkzaamheden aan de bovenleiding, deze werkzaamheden zijn 's nachts en overdag. De andere werkzaamheden vinden alleen overdag en zaterdagavond plaats.

Wat gebeurt er komend weekend?

  • Overdag en ’s nachts wordt er gewerkt aan de bovenleiding;
  • Zaterdag (overdag) verplaatsen we nog een klein gedeelte van het geluidsscherm en verwijderen we damwanden bij de Kwartiersedijk. Zaterdagavond wordt er zand aangevuld aan beide kanten van de fietstunnel Kwartiersedijk;
  • Zondag (overdag) wordt grind aangevuld en verdicht en we vervoeren materiaal naar de nieuw gelegde wissels.

Vervolg

Er volgen nog drie aaneengesloten periodes waarin wij aan de aanleg van het derde spoor werken:

  • woensdag 18 juli tot maandag 30 juli. Omwonenden ontvangen over deze periode een informatiebrief voor het einde van juni;
  • zaterdag 15 september tot maandag 17 september;
  • zaterdag 17 november tot maandag 19 november (afrondende werkzaamheden).

Geen treinen

In het weekend van 8-11 juni rijden er geen internationale treinen en goederentreinen, deze treinen worden omgeleid. De regionale treinverbinding van Abellio wordt tussen Arnhem en Emmerich vervangen door bussen. 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers