Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram en metro moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Winnaars fotowedstrijd 10 jaar Betuweroute

Nieuws

4 augustus 2017

Een foto waarin beweging of kleur te zien is, een mooi plaatje met als het even kan een goederentrein in beeld. Met die hints nodigden we omwonenden van de Betuweroute vorige maand uit om mee te doen aan een fotowedstrijd ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van deze bijzondere goederenspoorlijn.

Veertig inzendingen

We ontvingen veertig inzendingen. Foto’s van landschappen, tunnels, treinen en bovenleiding of een combinatie hiervan. De jury had de lastige taak twee winnaars aan te wijzen. Zij ontvangen twee vrijkaartjes voor een rondvaart door de haven van de Tweede Maasvlakte. Hierboven een greep uit de inzendingen.

Twee winnaars

  • Louise van Beuzekom
  • Dennis Stipkes

Rol ProRail

De 10-jarige Betuweroute is in gebruik genomen in 2007. Op 1 juli 2015 nam ProRail het beheer van de 172 km-lange goederenspoorlijn over van Keyrail. De route loopt van de Maasvlakte via het rangeerterrein Kijfhoek naar Zevenaar en zorgt voor een achterlandverbinding met Duitsland en verder.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers