Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Winnaars hackathon ProRail naar Frankfurt voor nieuwe techniek

Nieuws

15 mei 2018

Ken je dat verhaal van de winnaars van de ‘hackathon blockchain op het spoor’ die naar Frankfurt gaan? In juni is het zo ver! Dan stappen ze in de trein om zich in Frankfurt bij Deutsche Bahn onder te dompelen in de wereld van blockchain op het Duitse spoor. Dat was de hoofdprijs van de eerste hackathon die ProRail organiseerde op de verkeersleidingspost in Utrecht.

Bekijk: Hackathon blockchain op het spoor korte versie

Hoe zo’n hackathon in z’n werk gaat? Bekijk de aftermovie voor een indruk van deze eerste hackathon, waarin de hackers werkten aan mogelijke toepassingen van de techniek blockchain voor het Nederlandse spoor

Wat doen we met de ideeën van de hackers?

Verschillende afdelingen van ProRail, zoals Verkeersleiding, ICT en Relatiemanagement zijn geïnteresseerd in de ideeën van de hackers. Inmiddels zijn er al gesprekken gepland en gevoerd om te onderzoeken hoe de ideeën door ProRail kunnen worden toegepast.

ProRail innoveert

ProRail zoekt continu naar nieuwe hoogwaardige en innovatieve oplossingen om het spoor veiliger, betrouwbaarder, duurzamer en kostenefficiënter te maken en storingen en vertragingen te voorkomen. Dat doen we samen met vervoerders, aannemers en ingenieursbureaus. En we zijn samenwerkingsverbanden aangegaan, zoals onze allianties met de TU Delft en TNO, met collega-infrabeheerders, zoals Rijkswaterstaat, Schiphol en het Havenbedrijf Rotterdam.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers