Winnende tunneltegeltjes Zwolle

14 oktober 2015

Om de nieuwe reizigerstunnel in Zwolle zijn ruimtelijke aanblik te geven, werden vijf noeste tegelzetters aan het werk gezet. De opdracht: 3,2 miljoen mozaïektegeltjes en 6.000 vloertegels plaatsen met vele kilometers aan voegwerk. We vroegen jullie om wijsheid voor de mannen. Het leidde tot een stortvloed aan tegelspreuken. Vandaag maken we de winnaars bekend!

Winnaars

Uiteindelijk zijn er ruim 200 spreuken binnen gekomen via social media en per mail. De winnende spreuken worden op echte tegels afgedrukt en zowel de winnaars als de tegelzetters krijgen een exemplaar toegestuurd! De winnende spreuken zijn:

  • ‘Het gaat er niet om welke weg je inslaat, maar om het spoor dat je achterlaat.’ – Vincent Mepschen
  • ‘Zelfs tunnelvisie is een teken aan de wand.’ – Ad Uijterwaal
  • ‘Van Tegelen naar hier: reistijd elf kwartier.’ – M. Kies
  • ‘I did it Railway.’ – @Contactmie
  • ‘Zonder dwarsliggers geen spoor.’ – Lian Swinkels

Via mail en Twitter wordt contact opgenomen met de winnaars. 

Allerlaatste

Vorige maand is in Zwolle overigens de laatste tegel geplaatst en het laatste voegwerk afgerond. Nu wordt alles in gereedheid gebracht voor de aansluiting op een nieuw busperron en de komst van winkeltjes in de tunnel. Aan het einde van dit jaar zijn ook de perrons vernieuwd met perronkappen, bestrating en comfortabele wachtruimtes. De wissels zijn naar verwachting eind 2017 af.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers