Winters weer houdt aan

ook maandag een aangepaste dienstregeling NS

Het winterse weer houdt aan. Ook morgen, maandag 11 december, wordt met name in de middag en in de avond opnieuw veel sneeuw en dus overlast verwacht. Tijdens de avondspits zal de hinder door sneeuw voor reizigers zeer groot zijn. Reizigers krijgen het dringende advies om hier rekening mee te houden en hun reis hierop aan te passen.
Trein wordt door wegsleepdienst meegenomen
Wegsleepdienst wordt in de winter ingezet om trein weg te slepen

 

Extra maatregelen

Winters weer kan voor overlast zorgen voor alle vormen van vervoer, ook op het spoor. NS en ProRail passen daarom de dienstregeling aan. Er rijden morgen minder treinen dan op een gewone werkdag. Op de meeste plekken in Nederland rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier of elke tien minuten. Door de dienstregeling aan te passen ontstaat er meer ruimte om eventuele problemen op het spoor op te lossen. Daarnaast houdt ProRail extra sneeuw- en storingsploegen en hulplocomotieven achter de hand. Ondanks de aangepaste dienstregeling en de extra maatregelen kunnen reizigers hinder ondervinden van het weer. NS en ProRail werken er hard aan om de gevolgen hiervan zo beperkt mogelijk te houden en eventuele verstoringen zo snel mogelijk te verhelpen.

Plan je reis

Treintijden kunnen gewijzigd zijn door de start van de dienstregeling 2018 of vanwege de aanpassing als gevolg van het winterweer. NS adviseert reizigers om vlak voor vertrek de NS Reisplanner te raadplegen voor een actueel reisadvies en waar mogelijk buiten de spits te reizen. De aangepaste dienstregeling kan gevolgen hebben voor de treinreis met mogelijk drukkere treinen of extra overstappen.

Zondag

De plotselinge sneeuwval heeft zondag het treinverkeer op meerdere plaatsen parten gespeeld. Op diverse trajecten moeten reizgers rekening houden met lnagere reistijd of uitval van treinen. NS en ProRail adviseren reizigers, die niet echt op pad hoeven, hun reis uit te stellen. Wij werken met man en macht om de incidenten zo snel mogelijk op te lossen. 

Gepubliceerd op